Desert tort de inghetata cu alune

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Iul 2017 | 1659 vizualizari

 

Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de vanilie, ciocolata si alune.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 300 ml lapte caldut
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Alune nesarate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu alune:

 

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.

 Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie, zeama de lamaie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe. Se toarna in fir subtire laptele cald (dar nu fierbinte) peste oua si se bate cu telul pentru a o face mai spumoasa. Compozitia se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.

 Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.

Se bate un pic cu mixerul si crema de oua, apoi se separa in doua vase. Unul ramane cu vanilie, in celalalt se adauga ciocolata cu lapte si cea amaruie si se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Se adauga frisca in fiecare vas, omogenizand.

 Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). 

Eu am dat la aparat numai aroma cu vanilie, pe cea de ciocolata am turnat-o direct intr-o tava de chec (in care am pus folie alimentara), pentru ca mi s-a parut destul de consistenta.

Se toarna apoi si inghetata de vanilie astfel formata in tava de chec si apoi alunele nesarate maruntite, astfel incat atunci cand vom rasturna tortul de inghetata, stratul de alune va veni deasupra.  Se da la congelator.

Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aromele pe rand, in tava de chec cu folie alimentara si dati la congelator.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.

 Portii: 10

 

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/07/tort-de-inghetata-cu-alune.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

07.07.2017, 11:00

Delicios!

Ancutsa 1

07.07.2017, 14:50

Va multumesc mult, ma bucur mult ca v-a placut!

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine